iotaMed lever!

iotaMed på iPad lever och frodas och kommer att visas på Vitalis nästa vecka (oh, sh… bara en vecka till…). Vi har kunnat jobba 100% med det här sen två månader pga det fantastiska stödet från SYSteam. iotaMed är alltså en open source produkt under BSD licens1 så vi kan ju inte sälja licenser. Affärsidén är att kunder och leverantörer inser att en delad open source produkt faktiskt är bättre för alla än en ren proprietär produkt. Det här är ganska tydligt i andra branscher och i andra länder, men i Svensk vård-IT verkar det vara ett riktigt främmande koncept. Förutom då för SYSteam som helhjärtat hoppat på det här och faktiskt financierar en viktig del av vår utveckling. Det finns andra leverantörer som nosar på idén, men bara SYSteam har anslutit sig helt. Så på Vitalis kommer vi att visa en iotaMed som är branded för SYSteam och kopplad till deras befintliga system i tillräcklig grad för att visa konceptet i funktion. Så det bästa stället att se och peta på iotaMed blir på SYSteams monter.

Vi kommer också att ge en presentation i auditorium A6 den 7e april 11:45-12:30. Där kommer vi att visa iotaMed med SYSteam kopplingen och ett koncept för iotaMed i handläggning av fotledstrauma på akuten.

Under den här veckan kommer jag att publicera mer om iotaMed, men jag kan ju i alla fall redan nu peta in några skärmbilder som aptitretare.

Förresten, mycket av diskussionerna som föregick designen av iotaMed finns på vårt forum. Andra utvecklare som vill hänga på bör nog registrera sig där. Det börjar ta fart nu. Det kanske finns andra företag än SYSteam där ute som vill investera i en ny generation av vårdsystem?

  1. Update från framtiden: jag ändrade det till closed source och tog bort source code igen från Github. Huvudskälet var att intresset för koden var obefintligt. Det är också mycket svårare att få anslag och intresse för open source. Jag kan mycket väl tänka mig att tänka om igen om situationen ändrar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.